Sosyal Medya

Güncel

Afganistan, Taliban lideri Mansur’un öldüğünü açıkladı

Afganistan İstihbarat Teşkilatı (NDS), Taliban lideri Molla Ahtar Muhammed Mansur’un ABD'nin insansız hava aracıyla (İHA) yaptığı saldırı sonucunda öldürüldüğünü bildirdi.



NDS tarafından yapılan yazılı açıklamada, Afgan istihbaratının Mansur’u uzun süreden bu yana takip ettiÄŸi belirtildi.

Mansur’un, dün Pakistan’ın Balouchistan eyaletinin Dalbandine bölgesinde saat 03.45 civarında düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğü ifade edilen açıklamada, saldırıda Mansur'un bir arkadaşının da yaÅŸamını yitirdiÄŸi aktarıldı.

Afganistan İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Mansur'un dün Pakistan'da düzenlenen bir hava saldırısında öldürüldüğünü kaydetti.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Afganistan-Pakistan sınır bölgesinde Taliban lideri Mansur'u hedef alan hava saldırısı düzenlediklerini bildirmiÅŸti. Afganistan Devlet BaÅŸkanlığı da ülkedeki ABD güçlerinin Ä°HA ile Mansur’u hedef alan hava saldırısı yaptığını teyit etmiÅŸti.

Mansur, Taliban yönetimi döneminde Afganistan'da Havacılık Bakanı olarak görev yapmıştı. ABD liderliÄŸindeki NATO güçlerinin askeri müdahalesi sonucu Taliban iktidarının sona ermesinin ardından örgütünün yönetici ÅŸura üyesi olan Mansur, son beÅŸ yıldan beri Taliban lideri Molla Ömer’in yardımcısı olarak görev yapmıştı ve örgütün icra iÅŸlerine bakıyordu. Örgütün lideri Molla Ömer'in ölmesinin ardından Afganistan Taliban’ı, Temmuz 2015’te Mansur’u, yeni liderleri olarak belirlemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.